30 May, 2022

Kortspel är något vi lär oss från barnsben och ett vanligt tidsfördriv i alla åldrar, dock spelar vi sällan om pengar i låga åldrar. Att spela om pengar har varit populärt sedan korten uppfanns och det har på senare tid, då internet blivit väldigt lättillgängligt, kommit att bli vanligt att spela om pengar där.Många börjar spela kort utan insatser men med tid är det vanligt att pengar kommer in i bilden. Den stora spänningen när du spelar kort är känslan och hoppet av att kunna kamma hem storvinsten. Du kan välja insatser och det vanligaste kortspelet där du spelar om pengar är poker.

Poker

Det finns lite olika varianter av poker men alla har mer eller mindre samma regler och mål. Spelaren får en korthand tilldelad sig och ska med hjälpa av denna skapa sig den bästa handen som möjligt, för att sedan spela ut korten mot sina motspelare. Det största pokerspelet är Texas Hold’em.I Texas Hold’em har spelaren 2 kort på hand och ska tillsammans med 5 kort på bordet skapa den bästa möjliga kombinationen. Olika kombinationer av kort ger olika värden och du höjer insatserna allt eftersom i en pott som sedan delas ut till segraren av omgången. En pokerturnering kan pågå i flera timmar.

Blackjack

I blackjack spelar du mot dealern och det gäller att komma så nära 21 som möjligt med sina kort. Hamnar du över 21 vinner dealern automatiskt. Spelaren startar med 2 kort och väljer sedan när denne inte vill ha fler. I detta spel kan du satsa pengar och de går förlorade om dealern vinner.Ett spel som liknar blackjack är baccarat. I detta spel spelar du inte mot dealern utan spelaren satsar pengar på vem denne tror vinner omgången. Du satsar pengar på spelaren, banken eller oavgjort. I baccarat spelas spelet mot summan 9 istället för 21 och ingen förlorar automatiskt om man överskrider 9, till skillnad mot blackjack.

hasardspel